Изследователи от Съединените Щати доказаха, че екстрактите от ароматната билка,

...
 Изследователи от Съединените Щати доказаха, че екстрактите от ароматната билка,
Коментари Харесай

Доказано: Сладък пелин + кафе лекува К-19

 

Изследователи от Съединените Щати потвърдиха, че екстрактите от ароматната билка, наречена сладостен пелин (Artemisia annua), потискат репликацията на тежък изострен респираторен ковид (SARS-CoV-2) - сътрудникът, виновен за пандемията на настоящата коронавирусна зараза COVID-19.

Изследователи от Колумбийския университет в Ню Йорк, Университета във Вашингтон и Политехническия институт в Уорчестър показват, че екстрактите от сладостен пелин демонстрират антивирусна интензивност против SARS-CoV-2.

Въз основа на резултатите, учените допускат, че екстрактите от сладостен пелин могат да съставляват безвреден и доходоносен метод за лекуване на инфекции със SARS-CoV-2 (COVID-19).

Европейските учени от института " Макс Планк " в Потсдам и химикът Кери Гилмор са изследвали свойствата на сладкия пелин в борбата против Ковид-19. В изследването са взели участие и вирусолози от Свободния университет в Берлин.

Целта на учените е била да схванат дали и по какъв начин екстракти от сладкия пелин работят против ковид.

Резултатите са изненадващи и обнадеждаващи: екстракти от сладкия пелин фактически се оказват дейни против SARS-CoV-2. При листата на сладкия пелин най-силната антивирусна интензивност е регистрирана при смес с етанол или дестилирана вода. Тази антивирусна интензивност на екстракта се оказва още по-силна при прибавяне на кафе.

Екстрактът под формата на смес или изсъхнал дестилат са най-ефективните форми, които резервират в оптималната степен биоактивните съставки на билките. Предимствата им пред запарките или приема на смляна билка, са потвърдени във фитотерапията и доказани от научните проучвания.

Още преди месеци държавното управление на Мадагаскар разгласи, че екстрактът от артемизия лекува ковид, всички аэрикански страни си го доставиха и това явно е една от аргументите, болестта там да не се развихря.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР